6 redenen voor een dagje Italië in Nederland

Heeft u Italië tijdens de coronacrisis ook zo gemist? Of wilt u zich weer eens een dagje helemaal verliezen in la dolce vita? Dan is het Italië Evenement rond Kasteel de Haar de beste plek om te genieten en alle zintuigen weer te prikkelen. En anders hebben we dit jaar nog wel een paar andere redenen…



1 UNO: Cultuur


Van bronzen beelden tot schilderijen; verschillende kunstenaar lieten zich door Italië inspireren en tonen hun werk in de kasteeltuin. De Zandkunstenaar ‘tovert’ zijn kunsten tevoorschijn. Tijdens enkele exclusieve voorstellingen worden de bekendste gebouwen van Italië uit zand gehaald.



2 DUE: Koken


Over pasta en pizza hoeven we u ongetwijfeld niets te vertellen. Die smaak heeft u vast al te pakken. Maar wist u dat Italië ook een campione is in de vegetarische keuken? Onder de noemer ‘Veggitalian’ biedt het evenement volop kookinspiratie zónder vlees en vis. Proef en u zult verrast zijn.



3 TRE: Olijfolie


Voor Francesca De Ritis uit Abruzzo viel de olijf niet ver van de boom. De olie stroomt bijna letterlijk door haar aderen en het is dan ook geen wonder dat zij is uitgegroeid tot een expert op dit gebied. Ze haalt de beste olie naar Nederland en verzorgt (gratis) masterclasses tijdens het Italië Evenement.


4 QUATTRO: Beleving


Zelfs de ambassadeur van Italië weet het: Italië ligt drie dagen per jaar in Nederland! Vooruit, we laten de bergen en het strand achterwege, maar verder hoort, ziet en proeft u hier het goede leven. De muziek op de podia, de keuken op het terras en de sfeer op de pleinen; een Italiaanse beleving.



5 CINQUE: Taal


De meer dan 200 koks, artiesten, kunstenaars en exposanten vullen uw hart, buik, hoofd en koffer met Italiaanse inspiratie. En vergeet de mond niet! Spreekt u al een woordje Italiaans? De specialisten op het evenement geven u graag een proefles en advies. Daarna is het aan u. Prego!



6 SEI: Elfstrekentocht


Koffie, limonade of bier; Italië heeft aan de bar een naam hoog te houden. En wat te denken van wijn? Zoveel regio’s, zoveel wijnen, dus profiteer van onze bijzondere ontdekkingstocht langs regio’s en wijnen. Stempelen hoeft niet, maar proeven wel! Laat u verrassen door de enorme variatie.


6 redenen voor een dagje Italië in Nederland