Evenement info & FAQ

Het Italië Evenement | Smaak & Stijl zal net als voorgaande edities plaatsvinden in de tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Het mooiste evenement van het jaar trekt ieder jaar meer dan 26.000 bezoekers.

Veelgestelde vragen

Bezoekers dienen voor het evenement een aankomsttijd te reserveren voor een van de drie dagen van het evenement. Hierover volgt informatie vanuit ons ticketsysteem. (Dit kan tot 48 uur voor aanvang, mits de desbetreffende aankomsttijd beschikbaar is)

De richtlijnen zoals deze zijn voorgeschreven door het RIVM zullen op het Italië Evenement ook worden gehandhaafd; zo zijn er extra medewerkers welke er voor zorgen dat u ondanks de 1,5m-regel goed kunt genieten van al het moois dat het evenement te bieden heeft.

Daarnaast is het terrein eenrichtingsverkeer, echter kunt u wel meerdere malen uw ronde maken om zo nogmaals langs uw favoriete stands te gaan. Tevens worden de toiletten na ieder bezoek schoongemaakt en zullen er voldoende informatieve borden en signing omtrent COVID-19 op het terrein aanwezig zijn. Ook zal er op de terrassen voldoende ruimte aanwezig zijn om binnen de richtlijnen van de lekkerste producten te genieten.

Verspreid over de looproute op nader aan te geven plaatsen desinfectiepalen geplaatst en zijn gratis mondkapjes beschikbaar.


Wij zullen de openingstijden verruimen om elke bezoeker een mooie ervaring te kunnen geven.

Vrijdag: 10.00-19.00 uur

Zaterdag: 10.00-19.00 uur

Zondag: 10.00-18.00 uur

€ 17,50 per persoon. Koop de tickets hier in de voorverkoop met korting of aan de de kassa’s bij Kasteel de Haar.

Ja, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen bij het Italië Evenement.

De tickets die u in de online ticketshop op de website koopt, is op één van de drie dagen geldig; dit op de vooraf door u geselecteerde tijd.

11, 12 of 13 september.

Er is een zeer ruime parkeerplaats aanwezig tegenover de ingang van Kasteel de Haar. Parkeerkosten zijn €10,- per dag/dagdeel. Parkeerkaarten kunnen worden gekocht bij de kassa’s van Kasteel de Haar. Er kan uitsluitend met pin betaald worden.

Het wordt geadviseerd om ruim voldoende contant geld mee te nemen naar het evenement. Er is een pinautomaat aanwezig, maar de opnamehoeveelheid is beperkt. Sommige standhouders maken ook gebruik van een mobiele pinautomaat.

Ja, op de meeste plaatsen is het evenement rolstoelvriendelijk. Wel dient er rekening mee gehouden te worden dat sommige tentvloeren een drempel kunnen hebben. Deze drempels zijn zeker 15 centimeter hoog.

Nee, er zijn geen rolstoelen aanwezig op het evenement. Mocht u een rolstoel nodig hebben dient u deze zelf mee te nemen. 

Ja, er zijn vier toiletgroepen verdeeld over het terrein.

Honden zijn toegestaan, indien aangelijnd en in bepaalde gevallen dienen zij ook een muilkorf te dragen.

Consumeren van zelf meegenomen etenswaren is niet toegestaan op de horecaterrassen.

Ja, Kasteel de Haar is met het openbaar vervoer bereikbaar. Vanaf Utrecht Centraal Station neemt u de sprinter naar station Vleuten, vanaf hier stapt u op streekbus 127 in de richting Breukelen/Kockengen. Stapt u uit in Haarzuilens bij de halte Eikslaan, Haarzuilens. Vanaf hier is het nog ca. 15 minuten lopen naar het kasteel. Het betreft echter wel een kleine bus die niet vaak rijdt. We raden u aan om op eigen vervoer te komen. Kijk op de website van vervoersbedrijf GVU voor de actuele dienstregeling van de bus. U kunt ook de trein nemen naar station Vleuten en vanaf hier met een taxi naar het kasteel. Taxi Van Rhijn 030-6771271.

Nee, de rondleidingen in het kasteel zijn niet inbegrepen. Voor meer informatie over de rondleidingen klik hier.

Iedere bezoeker van Kasteel de Haar wordt geacht om zich aan de bezoekersvoorwaarden van het kasteel te houden. 

Het kasteel staat 24/7 onder videobewaking.

Indien er aankomsttijden zijn die niet volledig bezet zijn, is er de mogelijkheid om een ticket te kopen aan de kassa. Deze zijn uitsluitend per pin af te rekenen.

Deze mogelijkheid zal worden gecommuniceerd tijdens eventdagen op onze website.

U kunt uw aankomsttijd selecteren via de link in uw ticketmail.


Niet gevonden wat je zocht?

Het Italië Evenement | Smaak & Stijl zal net als voorgaande edities plaatsvinden in de tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Het mooiste evenement van het jaar trekt ieder jaar meer dan 26.000 bezoekers.

Neem contact met ons op