Winnaars, winnaars en nog eens winnaars!

Het Italië Evenement, Smaak & Stijl 2018 is alweer ruim een week voorbij, maar wij genieten nog volop na van al het prachtigs dat er te zien en te beleven was. Hopelijk heeft u net zo genoten als wij en zien we u ook volgend jaar op 24, 25 & 26 mei van 2019 weer in de tuinen van Kasteel de Haar!

Tijdens de editie van dit jaar vonden er maar liefst drie spannende wedstrijden plaats die een scala aan trotse winnaars hebben opgeleverd.

Zo was er de verkiezing van het beste Italiaanse kookboek van de afgelopen vijftien jaar, de strijd om de titel van Segafredo’s beste thuisbarista en de vijfde editie van de Campionato della Pizza Olandese onder het toeziend oog van de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda (APFL). Er is volop passie en kunde in de strijd gegooid en met trots presenteren wij u dan ook al onze winnaars!

 

Pomo d’Oro voor beste kookboeken

Voor de Pomo d’Oro kookboekenprijs streden Italiaanse kookboeken, verschenen 

tussen 2004 en 2018, om de eer. Alleen Nederlandse kookboeken over de Italiaanse keuken deden mee.

Drie maal werd de Pomo d’Oro kookboekenprijs maar liefst uitgereikt. FlorineBoucher  Ontving de Pomo d’Oro vakjuryprijs voor haar Tutto Risotto (2013). “We geloven dat zowel de beginnende hobbykok (misschien zelfs de keukenkluns) als de doorgewinterde chef het boek graag wil hebben.”, aldus de vakjury. 

 

De Pomo d‘Oro publieksprijs ging naar La cucina verde van Miki Duerinck & Kristin Leybaert. Dit boek kreeg de meeste stemmen van de in totaal 25 inzendingen.


Antoinette Coops, auteur van Mangiamo! ontving de Pomo d’Oro all-over prijs uit handen van de Italiaanse ambassadeur en Italië evenement organisator Aris Spada, in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning Utrecht en de directeur van Kasteel de Haar. Antoinette’s culinaire kennis en vaardigheden maken haar tot een waardige ambassadeur van de Italiaanse keuken in Nederland!

 

Pizza’s van formaat

Tevens werd er na drie dagen van strijd, passie en pizza’s de winnaar uitgeroepen van De Campionato della Pizza 2018: Roberto Polimeni van

de Pastabar in Amsterdam werd door de jury als absolute Pizzakampioen verkozen en kreeg tevens uit handen van Zijne Excellentie Andrea Perugini, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, de prachtige Coppa del Campione!

Onze hartelijke felicitaties aan Roberto, dank aan de sponsoren van Italië Magazine, Vacanceselect, Appetito Amsterdam en Cavallaro Napoli en uiteraard hartelijk dank aan alle andere deelnemers!

 

 

 

Caffè all’italiana

Ten slotte vond de eerste editie van Segafredo’s Barista di Casa thuisbarista wedstrijd plaats. Maar liefst 9 deelnemende thuisbarista’s streden om de titel Barista di Casa 2018, de felbegeerde Barista di Casa cup. Uiteindelijk werd Issam Adra beloond met de titel ‘Barista di Casa 2018’, op naar volgend jaar!