Sardijnse Kookworkshops om je vingers bij af te likken

Italië is natuurlijk bij uitstek een land van heerlijk eten. De Italiaanse keuken zal daarom uiteraard weer goed vertegenwoordigd zijn op het Italië Evenement Smaak & Stijl 2018. Dit jaar hebben wij dan ook het grote genoegen een aantal Italiaanse culinaire activiteiten op ons evenement. Dit jaar presenteren een aantal zeer kundige chefs u de Sardijnse keuken!

 

 

Federico Mocci, voorzitter van de Nederlandse tak van de Federazione Italiana Cuochi zal zich samen met chefs Luciano Sabeddu en Alfredo Scanzano inspannen om u te laten zien hoe u de lekkerste Sardijnse gerechten maakt, deze mag u zeker niet missen.

Zesmaal daags staan de chefs tijdens het Italië Evenement Smaak & Stijl 2018 op 1, 2 en 3 juni klaar om u te inspireren en uw kennis en kunde aangaande de deze typische Italiaanse eilandkeuken te

vergroten en te verbeteren.

 

Zo zijn er de Malloreddus alla Campidanese, de Sardijnse versie van de overheerlijke Gnocchi, met een saus die bestaat uit de meest verse tomaten en een heerlijk volle worst, chefs Luciano Sabeddu en Salvatore Mundula  laten het u elke dag zien om 16:15 uur.

 

Daarnaast leert u iedere dag van het evenement om 14:00 uur van chef Mario Loina hoe u heerlijke Fregola risottata alla vegetariana bereidt, een typisch Sardijnse bolletjesvormige pasta met seizoensgroenten en verse schapenkaas.

 

Ten slotte kunt u aansluiten om te genieten van de Bugie di Sardegna. Ondanks dat “bugie” letterlijk vertaald “leugens” betekent is het zeker géén leugen dat deze dolci u hoe dan ook zullen laten verlangen naar meer. U leert ze hier te bereiden met een vulling van amandelen en citroenschil. Chef Alfredo Scanzano bereidt ze voor u om 17:15 uur

 

Ook Pastakoning en auteur van verschillende Italiaanse kookboeken chef Giovanni d’Apice zal zich van zijn beste kant laten zien. Hij leert u tussen de 13:30 en 14:00 uur de perfecte bereiding van de authentieke pasta uit Gragnano!

 

Kom dus dagelijks genieten van deze prachtige workshops!

 

Bent u nu al geïnspireerd en wilt u uw eigen kookkunsten laten zien?

Ook dat kan! Onder toeziend oog van de Chefs van de FIC en in samenwerking met het Italiaans verkeersbureau ENITorganiseert Italië Magazine de wedstrijd voor de beste thuiskok! Voor meer informatie kunt u hier klikken om terecht te komen op de pagina van Italië Magazine.