Sardijnse Kookworkshops om je vingers bij af te likken

Italië is natuurlijk bij uitstek een land van heerlijk eten. De Italiaanse keuken zal daarom uiteraard weer goed vertegenwoordigd zijn op het Italië Evenement Smaak & Stijl 2018. Dit jaar hebben wij dan ook het grote genoegen een aantal Italiaanse culinaire activiteiten op ons evenement. Dit jaar presenteren een aantal zeer kundige chefs u de Sardijnse keuken!

 

 

 

 

 

 

 

 

Federico Mocci, voorzitter van de Nederlandse tak van de Federazione Italiana Cuochi zal zich samen met chefs Luciano Sabeddu en Alfredo Scanzano inspannen om u te laten zien hoe u de lekkerste Sardijnse gerechten maakt, deze mag u zeker niet missen.

Zesmaal daags staan de chefs tijdens het Italië Evenement Smaak & Stijl 2018 op 1, 2 en 3 juni klaar om u te inspireren en uw kennis en kunde aangaande de deze typische Italiaanse eilandkeuken te vergroten en te verbeteren.

 

Zo zijn er de Malloreddus alla Campidanese, de Sardijnse versie van de overheerlijke Gnocchi, met een saus die bestaat uit de meest verse tomaten en een heerlijk volle worst, elke dag te zien om 13:30 en om 15:45 uur.

 

 

Daarnaast leert u iedere dag van het evenement om 14:50 uur en om 16:30 uur hoe u heerlijke Fregola risottata alla vegetariana bereidt, een typisch Sardijnse bolletjesvormige pasta met seizoensgroenten en verse schapenkaas.

 

Ten slotte kunt u twee keer per dag aansluiten om te genieten vande Bugie di Sardegna. Ondanks dat “bugie” letterlijk vertaald “leugens” betekent is het zeker géén leugen dat deze dolci u hoe dan ook zullen laten verlangen naar meer. U leert ze hier te bereiden met een vulling amandelen en citroenschil.

 

Kom dus dagelijks genieten van deze prachtige workshops!