Kookboek 2018: Stem en kook mee!

STEM! Uw favoriete kookboek

Iedereen kan een stem uitbrengen op één van de Italiaanse kookboeken van Nederlandse bodem die tussen 2004 en 2018 verschenen zijn. Door te stemmen maak je kans op 3 Italiaanse kookboeken en een gratis entreekaart voor hèt Italië evenement, de jubileum editie!

Het is NIET meer mogelijk te stemmen.

Pomo d’Oro: Verkiezing Beste Italiaanse Kookboek des jaars!

De trouwe bezoekers van het Italië Evenement | Smaak & Stijl weten het al jaren: wie Italië zegt, zegt eten. En gegeten zal er daarom weer worden tijdens het evenement; bij de exposanten, op de terrassen,

tijdens proeverijen en in de kooktheaters. Veel belangrijker nog is onze inspiratie voor u als thuiskok. Dit jaar vestigen we juist daar extra aandacht op: thuis genieten van de mooie recepten uit de vele keukens die Italië rijk is!

DOEN! Workshops & proeverijen

Ach, wie de culinaire hoek van een boekwinkel bekijkt, ziet al snel dat ‘la Cucina Italiana’ alom is vertegenwoordigd. Of het nu gaat om een stevige Noord-Italiaanse polenta of een echte Siciliaanse Spaghetti alla Norma, er is volop leesvoer in de aanbieding. Zo ontdek je hoe de verse basilicum en pijnboompitten worden vermengd voor

een zelfgemaakte pesto bij de gnocchi of de handen uit de mouwen moeten worden

gestoken voor het kneden van het deeg voor een klassieke Napolitaanse pizza. De vele prachtige Italiaanse kookboeken brengen via uw handen een stukje Italië in uw keuken. In de kapel, op de Piazza della Cappella zijn smaakmakende kookboekenworkshops, demo’s en proeverijen plus een bijzondere verzameling Italiaanse kookboeken te koop.

 

Pomo d’Oro

Om een ode te brengen aan de favoriete hobby van de Italianen en alle mamma’s in la Cucina, staat tijdens de 15de editie van het Italië Evenement | Smaak & Stijl een verkiezing op het programma:

de Pomo d’Oro, het beste Italiaanse kookboek, van Nederlandse bodem, van de afgelopen 15 jaar!

Drie maal wordt de Pomo d’Oro maar liefst uitgereikt: de Pomo d‘Oro vakjuryprijs op vrijdag 1 juni, de Pomo d‘Oro publieksprijs op zaterdag 2 juni en de all-over winnaar door niemand minder dan de Italiaanse ambassadeur op zondag 3 juni. Alle drie de dagen wordt de prijs om 12.30 uur uitgereikt bij de Piazza della Cappella.

 

Het volledige programma van alle proeverijen, workshops én prijsuitreikingen in de Kapel is als volgt: