Napolitaanse Kookworkshops in Via Appia

Bij Italië denkt men aan vele dingen en de Italiaanse keuken hoort daar natuurlijk bij! Dit jaar hebben wij dan ook het grote genoegen een aantal Italiaanse culinaire activiteiten op onsevenement aan te mogen bieden in Via Appia.

 

 

 

 

 

 

 

Naast de demonstraties van tv chef Giovanni Caminita zullen er Italiaanse kookworkshops worden gegeven door Fabio Cappellano van Il Tartufo en Federico Mocci van delicatessenzaak Claudia & Federico. Deze mag u zeker niet missen! De workshops worden georganiseerd onder de auspiciën van de Federazione Italiana Cuochi (FIC).

 

De workshops van Federico vinden elke dag plaats (Calamarata con ragú di gallinella e melanzane su crema di mozzarella affumicata; Involtini di zucchine ripiene di gamberi di fiume, baccalà e menta su burrata liquida e colatura di alici; Conchiglioni ripieni di ricotta di bufala, zeste d’arancio e melanzana affumicata al pomodoro e basilico) om 14:00, 15:30 en 17:00 uur.
Fabio’s kookkunsten zijn iedere dag te bewonderen (Parmigiana di melanzane alla Campana, Vellutata di zucchine e vongole veraci, Zucchine a scapece) om 13:30, 15:00 en 16:30.

 

Ook het typisch Italiaanse Rio Mare laat van zich horen op culinair gebied tijdens hetevenement. Zowel op vrijdag, zaterdag en zondag 19, 20 en 21 mei zal Alessio Passerone u voorgaan bij het bereiden van heerlijke gerechten met de enige echte Rio Mare ingrediënten.

vervolgens is het om 14:30 tijd voor een bruschetta met makreel en salsa tonnata,

om tegen het einde van de middag om 16:30 aan de slag te gaan met een heerlijke pastasalade met tonijn, rozijnen en pijnboompitten.

 

 

 

Op vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei heeft u daarnaast bij de stand van Foodies de mogelijkheid om eigenhandig heerlijke Italiaanse mini pizza’s te bereiden. De pizza workshops worden verzorgd in samenwerking met Whirlpool en Tante Fanny. De workshops zijn ook erg leuk om samen met uw kinderen te doen!