Lezen, koken & eten

De trouwe bezoekers van het Italië Evenement | Smaak & Stijl weten het al jaren: wie Italië zegt, zegt eten. En gegeten zal er daarom weer worden tijdens het evenement; bij de exposanten, op de terrassen, tijdens proeverijen en in de kooktheaters. Veel belangrijker nog is onze inspiratie voor u als thuiskok. Dit jaar vestigen we juist daar extra aandacht op: thuis genieten van de mooie recepten uit de vele keukens die Italië rijk is!

Ach, wie de culinaire hoek van een boekwinkel bekijkt, ziet al snel dat ‘la Cucina Italiana’ alom is vertegenwoordigd. Of het nu gaat om een stevige Noord-Italiaanse polenta of een echte Siciliaanse Spaghetti alla Norma, er is volop leesvoer in de aanbieding. Zo ontdek je hoe de verse basilicum en pijnboompitten worden vermengd voor een zelfgemaakte pesto bij de gnocchi of de handen uit de mouwen moeten worden gestoken voor het kneden van het deeg voor een klassieke Napolitaanse pizza. De vele prachtige Italiaanse kookboeken boeken brengen via uw handen een stukje Italië in uw keuken.

 

 

 

 

 

Om een ode te brengen aan de favoriete hobby van de Italianen en alle mamma’s in la Cucina, staat tijdens de 15de editie van het Italië Evenement | Smaak & Stijl een verkiezing op het programma: het beste Italiaanse kookboek van het jaar.