Italian Professionals Netherlands

iip_oog-Italian-Prof

Elk jaar op zondag middag, tijdens het evenement, organiseert IPN Nederland in samenwerking met Maestro Events een zeer interessant congres gebaseerd op actuele vraagstukken.

 

Binnenkort wordt op deze pagina de titel en samenstelling van het Congres IPN 2016 bekend gemaakt.

 

Vincenzo Toscani
Group Owner

Claudia Cesaroni
Communication

===================================================================
Italian Professionals Netherlands

De Italian Professionals Netherlands groep (IPN) komt voort uit de vraag van de Italiaanse professionele gemeenschap in Nederland, om een virtuele ontmoetingsplek te creëren op het sociale medium LinkedIn voor alle Italianen die in ons land wonen of werken. Het doel van deze groep is uitsluitend om mogelijkheden aan te bieden aan mensen die Italiaans spreken om elkaar te kunnen ontmoeten en meningen uit te kunnen wisselen, zodat iedereen zijn professionele netwerk kan uitbreiden.

De “virtuele” relatie van de leden, meestal gebaseerd op “discussions” en het uitwisselen van informatie op LinkedIn. Wordt versterkt wanneer Italian Professionals Netherlands een netwerkborrel organiseert, ongeveer één keer per kwartaal. De evenementen worden in verschillende steden gehouden (Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Leiden of Rotterdam) zodat het gemakkelijker is voor iedereen om mee te kunnen doen.

Italian Professionals Netherlands heeft geen commerciële doeleinden; zakenrelaties tussen de leden staan voorop, mede als het resultaat van het kennismaken tussen leden binnen de groep zelf.

Momenteel heeft Italian Professionals Netherlands meer dan 1450 leden en dit aantal blijft groeien. De leden van IPN zijn werkzaam in allerlei sectoren (op basis van hun LinkedIn profiel). Dit varieert van gezondheidszorg tot aan de horeca, kunst en cultuur. De meerderheid van de leden van IPN heeft een Italiaans paspoort. Echter zijn er ook IPN-leden van Nederlandse afkomst of andere afkomst, die een uitstekend beheersing van de Italiaanse taal hebben. Professioneel gedrag en het verstaan van de Italiaanse cultuur zijn eigenschappen voor iedereen binnen IPN. Om lid van IPN te worden is het dus vereist om uw eigen profiel zo netjes en compleet mogelijk te houden. Natuurlijk moet uw kennis van de Italiaanse taal hieruit blijken.
IPN is niet alleen bezig met het organiseren van netwerkevenementen, de groep heeft namelijk een groter doel: het versterken van een professioneel en betrouwbaar beeld van Italiaanse professionals buiten hun land, met name in Nederland.

IPN organiseert regelmatig thema-avonden waar leden hun kennis kunnen delen over verschillende thema’s die relevant zijn voor alle leden, zoals pensioen- en werkregelingen, Italiaanse zaken in Nederland, start-up, investeringen en geldzaken.

IPN is meerdere keren uitgenodigd door Italiaanse instanties (Italiaanse Ambassade en Italiaans Consulaat) om deel te nemen aan officiële evenementen, als vertegenwoordiger van de Italiaanse professionele gemeenschap.

Deelnemen aan IPN kunt uw gratis doen via LinkedIn:
www.linkedin.com/italianprofessionals

Voor meer informatie, neem contact via email:
italianprofessionals@gmail.com