Campionato della Pizza 2018

WIE WORDT DE BESTE PIZZABAKKER VAN 2018?

campionato-211x300
De eerste Nederlandse pizzakampioen was Ciro Cuciniello van Mangiassai in Amsterdam. Vorig jaar was deze prestigieuze titel weggelegd voor Rocco Cagliostro
 uit het Belgische Genk.


Wie zal tijdens de komende editie de beker veroveren van deze pizzabakker?


Dit jaar organiseert Maestro Events alweer de 5e editie van het Campionato Olandese della Pizza in Forno a Legna, deze keer in samenwerking met Cavallaro Napoli, Italië Magazine, Novitalia, Pivetti en Vacanceselect.

.
.
Het kampioenschap wordt gesteund door de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda (APFL) en is niet alleen een eerbetoon aan het Napolitaans erfgoed, maar ook bedoeld om de authentieke pizza onder de aandacht van Italië-liefhebbers te brengen: een pizza belegd met verse ingrediënten, gebakken in een traditionele houtoven. De APFL streeft naar het aansporen van horeca ondernemers tot het investeren in een klassieke houtoven in hun pizzeria of restaurant.

.
expman-1Ook tijdens het Nederlands kampioenschap in Haarzuilens zullen de pizzaioli (pizzabakkers) gaan werken met een Forno a Legna (houtoven). De Campionato draait niet alleen om respect voor de Italiaanse traditie, maar ook om het onder de aandacht brengen van de originele bereidingswijze van pizza’s. Tegenwoordig maakt het gebruik van een houtoven hét verschil, maar vroeger was het noodzakelijk. Er waren namelijk vaak geen andere energiebronnen beschikbaar dan het open houtvuur. De hoge temperaturen daarvan bleken uitermate geschikt voor de bereiding van een pizza. Daarom werden er ovens gebouwd die een temperatuur konden bereiken van meer dan 450 graden! Binnen slechts 90 seconden werd het pizzadeeg krokant,

zonder af te doen aan de versheid en de smaak van de garnering.

expman

.
Nieuw dit jaar in de opzet van de Campionato is dat de pizzaioli een pizza in een houtgestookte oven bereiden en daarna eentje in een elektrische oven! De Pizza uit de houtgestooke oven moet een klassieke Margherita zijn. De pizza uit de elektrische oven mag een elke pizza zijn die de Pizzaiolo wenst te maken, maar een Margherita is zeker niet uitgesloten als hij wil laten zien dat hij deze klassieker ook beheerst onder andere omstandigheden. Zo dienen de Pizzaioli te laten zien dat zij echt all-round pizzakampioenen zijn!

 

Bent u een gedreven Pizzaiolo en wilt u graag uw vakmanschap vertonen? Schrijf u dan nu in voor de Campionato della Pizza 2018, verras de deskundige jury en de bezoekers van het Italië Evenement tijdens de voorrondes op 1 en 2 juni. De acht beste pizzabakkers gaan door naar de finale op 3 juni. De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde titel, de kampioensbeker en een mooi prijzenpakket!

De professionele jury bestaande uit Pino Nacci (voorzitter Federazione Italiana Cuochi Benelux), Federico Mocci (voorzitter Federazione Italiana Cuochi Nederland), Alessandro Germano (Accademia Italiana di Cucina) zal de zware taak op zich nemen om alle deelnemers en hun pizza’s te jureren.

 

Zie hier het voorlopige wedstrijdschema voor 2018:

 

Ook het voorlopige Finale Schema is bekend!

 

Verder zijn er natuurlijk fantastische prijzen te winnen zoals:

1e prijs: 1 prachtige Coppa del Campione 

door Italië Magazine
– Inclusief reisvoucher van Vacanceselect ter waarde van maar liefst €500,-
– Waardebon Cavallaro Napoli ter waarde van €250,-
– Waardebon Novitalia ter waarde van €150,-

 

 

2e prijs: Premio Argento aangeboden door Italië Magazine
– Inclusief voucher van Cavallaro Napoli ter waarde van €150,-
– Waardebon Novitalia ter waarde van €100,-

 

 

 

 

 

3e prijs: Premio Bronzo aangeboden door Italië Magazine

– Inclusief voucher van Cavallaro Napoli ter waarde van €75,-
– Waardebon Novitalia ter waarde van 75,- 

 

 

 

 

Bovendien ontvangen alle drie de prijswinnaars een prijzenpakket aangeboden door Novitalia bestaande uit:

– Pala pizza GI-Metal
– 25 kilogram hoogwaardige kwaliteit meel van Pivetti Mimosa
– 15 kilogram GustaRosso San Marzano gepelde tomaten

 

 

 

Klik hier voor de officiële uitnodiging in PDF [2018]

Klik hier voor het informatiepakket [2018]

Klik hier voor het inschrijfformulier in PDF [2018]