Campionato della Pizza 2018

WIE WORDT DE BESTE PIZZABAKKER VAN 2018?

campionato-211x300
De eerste Nederlandse pizzakampioen was Ciro Cuciniello van Mangiassai in Amsterdam. Vorig jaar was deze prestigieuze titel weggelegd voor Rocco Cagliostro
 uit het Belgische Genk.


Wie zal tijdens de komende editie de beker veroveren van deze pizzabakker?


Dit jaar organiseert Maestro Events alweer de 5e editie van het Campionato Olandese della Pizza in Forno a Legna, deze keer in samenwerking met Cavallaro Napoli, Italië Magazine, Novitalia, Pivetti en Vacanceselect.

.
.
Het kampioenschap wordt gesteund door de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda (APFL) en is niet alleen een eerbetoon aan het Napolitaans erfgoed, maar ook bedoeld om de authentieke pizza onder de aandacht van Italië-liefhebbers te brengen: een pizza belegd met verse ingrediënten, gebakken in een traditionele houtoven. De APFL streeft naar het aansporen van horeca ondernemers tot het investeren in een klassieke houtoven in hun pizzeria of restaurant.

.
expman-1Ook tijdens het Nederlands kampioenschap in Haarzuilens zullen de pizzaioli (pizzabakkers) gaan werken met een Forno a Legna (houtoven). De Campionato draait niet alleen om respect voor de Italiaanse traditie, maar ook om het onder de aandacht brengen van de originele bereidingswijze van pizza’s. Tegenwoordig maakt het gebruik van een houtoven hét verschil, maar vroeger was het noodzakelijk. Er waren namelijk vaak geen andere energiebronnen beschikbaar dan het open houtvuur. De hoge temperaturen daarvan bleken uitermate geschikt voor de bereiding van een pizza. Daarom werden er ovens gebouwd die een temperatuur konden bereiken van meer dan 450 graden! Binnen slechts 90 seconden werd het pizzadeeg krokant, zonder af te doen aan de versheid en de smaak van de garnering.

.
expmanBezoek de Campionato della Pizza bereid in een met hout gestookte oven tijdens het Italië Evenement, Smaak & Stijl 2018. Bent u een gedreven Pizzaiolo en wilt u graag uw vakmanschap vertonen? Schrijf u dan nu in voor de Campionato della Pizza 2018, verras de deskundige jury en de bezoekers van het Italië Evenement tijdens de voorrondes op 1 en 2 juni. De acht beste pizzabakkers gaan door naar de finale op 3 juni. De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde titel, de kampioensbeker en een mooi prijzenpakket!

Ook in 2018 zal een professionele jury de zware taak op zich nemen om alle deelnemers en hun pizza’s te jureren. Deze wordt begin mei 2018 bekendgemaakt.

 

Zie hier het voorlopige wedstrijdschema voor 2018:

1e prijs: 1 prachtige Coppa del Campione / Kampioensbeker aangeboden door Italië Magazine

 

2e prijs: 1 prachtige beker aangeboden door Italië Magazine

 

3e prijs: 1 fraaie beker aangeboden door Italië Magazine

 

Meer informatie volgt binnenkort.

Klik hier voor het informatiepakket [2017]

Klik hier voor het inschrijfformulier in PDF [2017]

Klik hier voor het online inschrijfformulier [2017]