Belgische Calabrees is beste Pizzaiolo van Nederland op 4e Campionato della Pizza

Op 21 mei was het zo ver: 11 finalisten gingen tijdens het Italië Evenement, Smaak & Stijl 2017 de strijd aan voor de begeerde titel van “Beste Pizzabakker van Nederland”.

Met 27 deelnemers was het deelnemersveld dit jaar groter dan ooit, wat de taak voor de strijdende Pizzaioli en ook voor de juryleden er uiteraard niet gemakkelijker op maakte.

Na twee dagen passievolle strijd volgde dan de finale waar alle deelnemers hun kunsten konden vertonen aan de professionele jury bestaande uit: juryvoorzitter Andrea Peruz Giordano, Claudio Stara, Pino Nacci (president Benelux van Federazione Italiana Cuochi) en Alessandro Germano (Accademia Italiana della Cucina).

 

Hieronder de 3 bekroonde pizzaioli:

Winnaar: Rocco Cagliostro Casa Paglia – La Bottega del Gusto, Genk, België

2e prijs: Giuliano Ricci, Cucina da Bruno, Blaricum

3e prijs: Luciano Popa, Il Pecorino, Amsterdam

 

Ondanks dat Napels als geboortestad van de pizza dit jaar tijdens het Italië Evenement extra in het zonnetje werd gezet, verovert dit jaar niet een Napolitaan maar een Calabrees uit België de beker.

Dank gaat uit naar onze sponsoren Cavallaro Napoli, Italië Magazine, Novitalia/Appetito, Vacanceselect.nl en Villa Massa, naar de jury en uiteraard naar alle deelnemers!

 

Tot volgend jaar op 1, 2 & 3 juni 2018! Ci vediamo l’anno prossimo!