Piazza Della Bella Napoli

Dit jaar is er extra aandacht voor Napels, de plaats waar de overheerlijke pizza’s en de mozzarella vandaan komen, prachtige muziek en dans met bijvoorbeeld de Tarantella, producten die Italië zo beroemd hebben gemaakt over de hele wereld.

schermafbeelding-2016-11-25-om-10-28-48
Op Piazza Della Bella Napoli treft u daarom diverse soorten mozzarella, authentieke Napolitaanse pizza’s gebakken in houtgestookte ovens en de overheerlijke conserven van familiebedrijf Coppola 1934 aan, gemaakt van de enige echte ‘Pomodorino del Piennolo del Vesuvio’. Hiernaast worden er op Piazza Della Bella Napoli ’s middags na de Campionato Della Pizza exclusieve kookworkshops gehouden door de F.I.C. (Federazione Italiana Cuochi) en Giovanni Caminita, bekend van tv!

.
Napels is ook beroemd om de tarantella, de dans waarbij vrouwen en mannen elkaar het hof maken in traditionele kleding. De Napolitanen zelf staan trouwens ook bekend om hun creativiteit en de pulcinella; de Italiaanse clown met het masker, die de mensen op straat vermaakt tijdens de carnaval. Maar vlak de muziek op het plein ook niet uit: canta Napoli, een muziekstroming die over de hele wereld wordt meegezongen,  zoals het alombekende ‘O Sole Mio’.

.
Geniet tijdens uw bezoek aan Piazza Della Bella Napoli van de specialiteiten uit de regio Napels. Waaronder ook de verse pizza’s uit echte houtovens bereid door pizza kampioen Ciro!

schermafbeelding-2016-12-06-om-12-31-54