Hemelse Prosciutto di Parma

De stad Parma staat bekend om vele culinaire topproducten. De bekendste is misschien wel de heerlijke, boterzachte Prosciutto di Parma, ofwel: de Parmaham.

.

 

Deze Italiaanse rauwe ham is niet zomaar een ham. Hij wordt op een speciale manier bereid en moet aan allerlei eisen voldoen om uiteindelijk ‘Parmaham’ genoemd te mogen worden. Zo mag ze alleen gemaakt worden van varkens die, onder prettige en diervriendelijke omstandigheden, rond Parma zijn opgegroeid. Daarnaast worden eisen gesteld aan de conservering; minimaal twaalf maanden rijpen en inwrijven met zout volgens een eeuwenoude Italiaanse techniek. Hieraan dankt de Prosciutto di Parma haar milde, zoutige smaak.

.

 

Loopt het water u al in de mond? Tijdens het Italië Evenement kunt u bij de stand van het Consorzio del Prosciutto di Parma, dé ambassadeur, dit smaakvolle product proeven. Hier wordt de ham vers voor u gesneden op een klassieke machine, net als vroeger!

.
.