Campionato della Pizza 2017

WIE WORDT  DE BESTE PIZZABAKKER VAN 2017?

campionato-211x300
De eerste Nederlandse pizzakampioen was Ciro Cuciniello van Mangiassai in Amsterdam. Vorig jaar was deze prestigieuze titel weggelegd voor
Pasquale Quinquennale van Villa Borghese uit Amstelveen.


Wie zal tijdens de komende editie de beker veroveren van deze pizzabakker?


Dit jaar organiseert Maestro Events alweer de 4e editie van het Campionato Olandese della Pizza in Forno a Legna, deze keer in samenwerking met Cavallaro Napoli, Italië Magazine, Novitalia, Pivetti, Vacanceselect en Villa Massa.

.
.
Het kampioenschap wordt gesteund door de Associazione Pizzerie Italiane d’Olanda (APFL) en is niet alleen een eerbetoon aan het Napolitaans erfgoed, maar ook bedoeld om de authentieke pizza onder de aandacht van Italië-liefhebbers te brengen: een pizza belegd met verse ingrediënten, gebakken in een traditionele houtoven. De APFL streeft naar het aansporen van horeca ondernemers tot het investeren in een klassieke houtoven in hun pizzeria of restaurant.

.
expman-1Ook tijdens het Nederlands kampioenschap in Haarzuilens zullen de pizzaioli (pizzabakkers) gaan werken met een Forno a Legna (houtoven). De Campionato draait niet alleen om respect voor de Italiaanse traditie, maar ook om het onder de aandacht brengen van de originele bereidingswijze van pizza’s. Tegenwoordig maakt het gebruik van een houtoven hét verschil, maar vroeger was het van noodzaak. Toen waren er namelijk vaak geen andere energiebronnen beschikbaar dan het open houtvuur. De hoge temperaturen daarvan bleken uitermate geschikt voor de bereiding van een pizza. Daarom werden er ovens gebouwd die een temperatuur konden bereiken van meer dan 450 graden! Binnen slechts 90 seconden werd het pizzadeeg krokant, zonder af te doen aan de versheid en de smaak van de garnering.

.
expmanBezoek de Campionato della Pizza bereid in een Hout gestookte oven tijdens het Italië Evenement, Smaak & Stijl 2017. Bent u een gedreven Pizzaiolo en wilt u graag uw vakmanschap vertonen? Schrijf u dan nu in voor de Campionato della Pizza 2017, verras de deskundige jury en de bezoekers van het Italië Evenement tijdens de voorrondes op 19 en 20 mei. De acht beste pizzabakkers gaan door naar de finale op 21 mei. De winnaar gaat naar huis met de felbegeerde titel, de kampioensbeker en een mooi prijzenpakket!

.

1e prijs: 1 prachtige Coppa del Campione / Kampioenbeker aangeboden door Italië Magazine

  • Reisbon naar Italië twv € 500.- door Vacanceselect;
  • Cheque twv € 150.- te besteden bij Novitalia/Appetito;
  • Professioneel pizzaschep Gi-Metal A-32RF, rechthoekig model;
  • 1 zak professional pizzameel Pivetti 25kg;
  • 1 tray topkwaliteit tomaten Rosina 3kg x 6;
  • 1 doos Limoncello di Villa Massa plus 6 doosjes glazen;
  • 1 mode cheque ter waarde van 250 euro van Cavallaro Napoli;

2e prijs: 1 prachtige beker aangeboden door Italië Magazine

  • Cheque t.w.v. € 100.- te besteden bij Novitalia/Appetito;
  • Professioneel pizzaschep Gi-Metal A-32RF, rond model;
  • 1 zak professional pizzameel Pivetti 25kg;
  • 1 tray topkwaliteit tomaten Rosina 3kg x 6;
  • 3 flessen Limoncello di Villa Massa plus 3 doosjes glazen;
  • 1 mode cheque ter waarde van 150 euro van Cavallaro Napoli;

3e prijs: 1 fraaie beker aangeboden door Italië Magazine

  • Cheque t.w.v. € 75.- te besteden bij Novitalia/Appetito;
  • Pizzaschepje Gi-Metal R-20F, rond model;
  • 1 zak professional pizzameel Pivetti 25kg;
  • 1 tray topkwaliteit tomaten Rosina 3kg x 6;
  • 1 fles Limoncello di Villa Massa plus 1 doosjes glazen;
  • 1 mode cheque ter waarde van 75 euro van Cavallaro Napoli

Meer informatie volgt binnenkort.

Klik hier voor het informatiepakket [2017]

Klik hier voor het inschrijfformulier in PDF [2017]

Klik hier voor het online inschrijfformulier [2017]